Jdi na obsah Jdi na menu
 

Muži: Lochkov - Meteor C 5:1

Lochkov dokázal první soutěžní utkání ovládnout vysokým rozdílem.

article preview

MUŽI: Lochkov - Meteor C 5:1

Na Lochkovské fotbalisty čekal první mistrovský zápas po sestupu do nižší soutěže. 

Hned v prvním kole nás čekal asi nejtěžší možný soupeř. Meteor v loňské sezóně tuto skupinu vyhrál a jen kvůli tomu že odmítl postup stále setrval v nejnižší pražské soutěži. 

Úvod zápasu spíše patřil soupeři. V 10. minutě přišel kop od branky, naše obrana propadla a hostující Lyubka běžel sám na našeho brankáře. Svůj nájezd proměnil, 1:0. O 7 minut později přišel moment, který nás mohl definitivně zlomit. Hosté nás zatlačili do pokutového území, hostující Šindela prošel naší obranou a náš kapitán Černý byl pozdě v souboji. Hostujícího kapitána v pokutovém území podrazil a přišla tak penalta a žlutá karta. Ovšem střelec první branky Lyubka si vylámal zuby na našem brankáři Wittmanovi, který penaltu bravurně vytáhl na roh. Přečkali jsme i následné dva rohové kopy a tento moment naše hráče jednoznačně povzbudil. 

Na Lochkovských hradbách pak začali úřadovat naši hráči. Ve 29. minutě přišel náš rohový kop, závar před brankou a v chumlu hráčů Jonáš Marek dokázal dorazit míč do sítě, vyrovnáno 1:1.

V Lochkově se hrál poměrně slušný fotbal, rozhodně nemělo utkání úroveň 3. třídy a na tribuně od fanoušků obou týmů padala slova chvály na samotné utkání. Je pravdou že štěstíčko stálo i na naší straně, malou pihou na kráse byl zákrok našeho Merty na hostujícího hráče ve 32. minutě. Rozhodčí Mundil nás totiž jednoznačně ušetřil od vyloučení a my tak zápas dohráli v jedenácti lidech.

Svůj zákrok ale Dan Merta odčinil ve 42. minutě. Centr do pokutového území totiž dokázal hlavou usměrnit do sítě a Lochkov vedl 2:1. Přečkali jsme i nastavení a do druhého poločasu jsme měli slušnou výchozí pozici.

Hostujícím hráčům zřejmě začaly docházet trochu síly a náš mladý tým víc a víc diktoval tempo zápasu. V 63. minutě zvýšil Jonáš Marek na 3:1 a všichni jsme už věřili tomu, že první 3 body zůstanou doma. 

Meteor musel otevírat více zadní vrátka, což nám možná uškodilo. Nezkušeností jsme nedokázali dostat do hry úplně klid a zbytečně jsme se snažili veškeré útočné akce řešit zbrkle. Množství zahozených šancí bylo veliké, snažili jsme se přidávat góly za každou cenu i střelami z až nesmyslné vzdálenosti. Zbytečně jsme dopustili to, že se hrál fotbal nahoru dolů, což by bylo jistě zajímavé pro nestranného diváka, ale naštěstí to pro nás žádné komplikace neznamenalo. V poslední desetiminutovce skórovali ještě střídající hráči Hynek Hekrle s Dominikem Sedláčkem a v Lochkově tak s prvním utkáním panovala spokojenost.

Všichni hráči si zaslouží pochvalu a po posledních dvou sezónách, které nebyly úspěšné jsme viděli ze strany našich fotbalistů kvalitu, rychlost, dobrou výdrž a fotbalovost a věříme, že sestup paradoxně může našemu týmu pomoct k novému začátku.

Ovšem byl to teprve první soutěžní zápas, je třeba zůstat nohama na zemi, protože sezóna je ještě dlouhá. Ať žije Lochkov!

 

 

SLOVO TRENÉRA:

Zápas bych rozdělil na 3 části. Na začátku se nám nepodařil zachytit úvod zápasu a zaslouženě jsme prohrávali, trochu se štěstím jen o jednu branku. Zlom přišel poté, co Juli chytil penaltu, kluci začali hrát svojí hru a diktovat tempo zápasu. Do poločasu zápas otočili. Ve druhé půli soupeře přehrávali a navýšili náskok. Poslední část zápasu se stala festivalem zahozených šancí a zbrklosti, ale to je vzhledem k věku naší sestavy normální.  Za zápas bych všechny kluky pochválil, znovu podali velmi slušný běžecký výkon ke kterému přidali fotbalovost. Speciálně bych dnes pochválil Juliho.

Jan Goll, trenér

 

 

Sokol Lochkov - Meteor Praha C 5:1

SESTAVA: Wittman - Černý (K), Kolovrat (84’ D. Sedláček), Sýkora - Mašek, Šalamon, Hájek, Buček (84’ Schiesser), J. Peka - Merta (73’ Hekrle), Marek (84’ Šístek)

BRANKY: 29’ a 63’ Marek, 42’ Merta, 82’ Hekrle, 85’ D. Sedláček

ŽK: Černý, Merta, Buček

ČK: nikdo

 

 

PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

Sokol Lysolaje - Sokol Lochkov

Neděle 15.9. 17:00, Lysolaje (Štěpnice) T.


 

kk